Beste smålån

Oppdatert 22.02.2020

Med smålån kan du få lån på dagen av enkelte aktører. Det kan være hensiktismessig ved uforutsette utgifter

 • Umiddelbart Svar på søknad
  21 år Aldersgrense
  1.000 - 20.000 kr Lånebeløp
  Lån nå
  Annonselenke
  4.3/5 ( 16 Anmeldelser)
  Eff.rente 1732% ved 3 000,- o/30 dager, etabl.geb. 0,-, Totalt: 3.810,-
 • Umiddelbart Svar på søknad
  20 år Aldersgrense
  5.000 - 40.000 kr Lånebeløp
  Lån nå
  Annonselenke
  4.7/5 ( 16 Anmeldelser)
  Eff.rente 16,37%, 20.000,- o/5 år, etabl.geb. 495,-, Totalt: 28.667,-
 • Umiddelbart Svar på søknad
  20 år Aldersgrense
  1.000 - 20.000 kr Lånebeløp
  Lån nå
  Annonselenke
  4.0/5 ( 8 Anmeldelser)
  Eff.rente 243%, 8 000,- o/90 dager, etabl.geb. 350,-, Totalt: 9 764,-
 • 1 dag Svar på søknad
  20 år Aldersgrense
  5.000 - 50.000 kr Lånebeløp
  Lån nå
  Annonselenke
  4.1/5 ( 11 Anmeldelser)
  Eff.rente 15,13%, 25.000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Totalt: 35.008
 • Rask Svar på søknad
  20 år Aldersgrense
  10.000 - 70.000 kr Lånebeløp
  Lån nå
  Annonselenke
  4.3/5 ( 9 Anmeldelser)
  Eff.rente 19,88%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 1820,-, Totalt: 99.570,-
 • Umiddelbart Svar på søknad
  20 år Aldersgrense
  10.000 - 100.000 kr Lånebeløp
  Lån nå
  Annonselenke
  19/5 ( 4.2 Anmeldelser)
  Eff.rente 15,13%, 25.000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Totalt: 35.008,-
 • 1 dag Svar på søknad
  20 år Aldersgrense
  10.000 - 50.000 kr Lånebeløp
  Lån nå
  Annonselenke
  4.6/5 ( 26 Anmeldelser)
  Eff. rente 25,88%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 16 595,-, totalt 41 595,-
 • 1 dag Svar på søknad
  21 år Aldersgrense
  5.000 - 500.000 kr Lånebeløp
  Lån nå
  Annonselenke
  3.9/5 ( 6 Anmeldelser)
  Eksempel: Eff.rente 9,99%, 150.000,-, o/5 år, etabl.geb. 650,-, Totalt: 197.250,-

Alt du trenger å vite om smålån

Dersom du trenger en mindre slant med penger raskt har du sannsynligvis sett på muligheten for å ta opp et smålån. Lånemarkedet i dag er fullt av tilbydere av denne typen lån.Lån uten sikkerhet har tatt Norge med storm. Nå finnes det en rekke forskjellige låneløsninger, som alle er skreddersydd til forskjellige behov. Forbrukslån har eksistert lenge, men lillebroren smålån er forholdsvis ny på det norske markedet.

Smålån er mindre forbrukslån med søknadsbehandling på rekordtid og rask utbetaling av mindre lånebeløp. For mange låntakere er dette et ideelt lån når de trenger penger raskt. Samtidig er det viktig å være oppmerksom på at slike lån alltid kommer med en pris.

Er du på jakt etter en kortsiktig og enkel finansieringsløsning? Da kan smålån være et mulig alternativ – så lenge du vet hva du skal se etter. Her får du informasjonen du trenger for å finne det beste smålånet til din privatøkonomi.

I denne guiden
 • Hva er det beste smålånet?
 • Rente på gunstige smålån
 • Skaff smålånet som er best for deg
 • Nedbetalingsmuligheter på de beste smålånene
 • Derfor bør du skaffe deg best mulig smålån
 • Bruk en sammenligningsside til å finne riktig smålån

Hva er det beste smålånet?

For å svare på dette spørsmålet er det først og fremst viktig å ta for seg hvordan smålån fungerer i bunn og grunn. Smålån kalles også for microlån og SMS-lån, og kan være på alt fra en tusenlapp til flere ti tusen kroner. Men det du skal huske på er at smålån er lån uten sikkerhet, som også medfører en stor risiko for långiver.

På samtlige lån uten sikkerhet er det din privatøkonomi som står som eneste bærebjelke for lånet. Det er fordi långiver ikke tar noen pant i boligen din eller andre eiendeler. Da blir risikoen kreditor tar ved å godkjenne lånet større.

Denne risikoen uttrykkes alltid i form av renten du må betale. Jo større risiko, jo høyere vil renteutgiftene dine bli. Derfor kan man si at markedets beste smålån er det som gir deg lavest mulig rente på lånebeløpet ditt.

I tillegg til risikovurdering har nedbetalingsperioden på et lån uten sikkerhet mye å si for hvordan renten din blir seende ut. Husk på at långiverne skal ha inntekt på å låne deg penger. Dersom du kun ønsker å betjene et lån i tre måneder må derfor renten settes høyt for at kreditor skal gå i pluss med lånet.

Rente på gunstige smålån

Effektiv rente på smålån vil som på alle andre lån fastsettes på individuell basis. Allikevel er det viktig å være litt kjent med rentemarkedet for smålån slik at du kan finne det beste. Her bør du være oppmerksom på at det er enorme forskjeller på akkurat disse rentesatsene.

Det er fordi smålån tilbys i forholdsvis mange former. Du kan låne tusen kroner over en måneds tid – eller du kan låne 50.000 over flere år. Som nevnt over har nedbetalingsperioden mye å si for effektiv rente, og det vil også lånebeløpet ha.

Tommelfingerregelen her er at et større lånebeløp og en lengre nedbetalingstid medfører en lavere rente. Skal du derimot låne en liten slant penger over kort tid vil renten være veldig mye høyere. Her er et eksempel på hvordan dette kan se ut:

Smålån 1
Lånebeløp: 5000 kroner
Effektiv rente: 371%
Nedbetalingstid: 2 måneder
Renteutgifter og gebyrer: 1040 kroner
Totalkostnad: 6040 kroner

Smålån 2
Lånebeløp: 25.000 kroner
Effektiv rente: 26,24%
Nedbetalingstid: 5 år
Renteutgifter og gebyrer: 17.716 kroner
Totalkostnad: 42.716 kroner

Skaff smålånet som er best for deg

Dersom du skal ta opp et mindre beløp i smålån er det viktig at du er helt sikker på at du vil klare å innfri gjelden i tide. Hvis ikke kan du ende opp med å betale skyhøye renteutgifter over en lengre periode.

Som du så i eksempelet over kan du imidlertid finne smålån med helt greie renter også. Det er viktig å være oppmerksom på at en lengre nedbetalingsperiode vil gjøre lånet dyrere totalt sett. Med et større lånebeløp kan det derfor være lurt å satse på en kortere nedbetalingstid, dersom du har økonomisk kapasitet til det.

Det som blir viktig når du skal skaffe smålån er at du finner det som er best for deg. Dette vil avhenge av inntektsnivået ditt, betalingsevnen din og hvilken økonomisk situasjon du generelt befinner deg i. Men som med alle lån uten sikkerhet er det viktig å ikke bli sittende med et lån som er uhåndterbart.

Kartlegg privatøkonomien grundig i forkant av søknaden om smålån. Da blir det enklere å gjøre en realistisk vurdering av lånetilbudene du mottar opp mot situasjonen du befinner deg i. Husk på å holde hodet kaldt – det er fort gjort å takke ja til det første og beste når behandlingstiden er så kort som den er på smålån.

Nedbetalingsmuligheter på de beste smålånene

Tilbyderne av forbrukslån har retningslinjer for lånebeløp opp mot nedbetalingsperiode. Det betyr eksempelvis at du ikke kan betjene et lån på 1000 kroner i ett år. Tanken med smålån er at de skal være kortsiktige finansieringsløsninger, og at lånet skal innfris relativt raskt.

Derfor tilbys også de aller fleste smålån med fastsatt nedbetalingsperiode. Dette er fordi renten ligger såpass høyt på de mindre lånebeløpene. For å unngå en uhåndterbar gjeldssituasjon for låntakerne stiller banken krav til tempoet gjelden skal innfris i.

Nedbetalingsperioden på smålån ligger på alt fra 1 måned til 5 år. Det beste smålånet er det du kan få en gunstig rentesats på, samtidig som nedbetalingsperioden er overkommelig. Husk på at effektiv rente og nedbetalingstid er de to faktorene som har størst innvirkning på totalkostnaden av smålånet.

Derfor bør du skaffe deg best mulig smålån

Den viktigste grunnen til å skaffe det beste smålånet markedet har å by på er selvfølgelig pengebesparelser. Når du klarer å finne et lån med en overkommelig rente til dine finansieringsbehov er det det beste.

En annen god grunn til å bruke litt tid på å finne det beste smålånet er at det vil sørge for at du får en behagelig gjeldssituasjon. Husk på at det å betjene et lån handler om flere faktorer. En av de er selvfølgelig å holde gjelden så billig som mulig.

Samtidig er det andre ting, som nedbetalingsperiode og långivers fleksibilitet, som også vil bidra til å gjøre lånesituasjonen din behagelig og håndterbar. Hvis du først skal låne penger er det viktig at lånet ditt henger i hop med betjeningsevnen din.

Dersom du er usikker på om du kan takle et lånetilbud du har mottatt må du stoppe opp og gjøre en vurdering av privatøkonomien. Det er aldri noen god idé å bli sittende med et lån man ikke egentlig klarer å betjene som planlagt.

Bruk en sammenligningsside til å finne riktig smålån

For å slippe timevis med leting etter det beste smålånet for deg bør du bruke en sammenligningsside, som vil gi deg oversikt over alternativene dine. Husk imidlertid på at du ikke får tilbud om effektiv rente før banken har gjennomført sin kredittvurdering av deg.

Allikevel vil en slik side si mye om de forskjellige aktørene på markedet for smålån i Norge. Dersom du setter deg godt inn i hvilke muligheter du har vil det bli enklere å vurdere tilbudene dine. Da er du også på god vei til å skaffe deg det beste smålånet for din privatøkonomi.

Har du flere midnre lån vil det være hensiktsmessig å samle disse ved å refinansiere gjelden.